Lladurs

Solsonès
Lladurs

A la província de Lleida, trobem un municipi amb prou feines 224 habitants censats en una extensió de més de 128 km2.

Amb semblant xifra, no és d’estranyar que aquesta zona conservi paisatges d’extremada riquesa com boscos i pastures intercalats amb valls, rius i cims.

Sent les activitats a l’aire lliure la manera més comuna de gaudir d’aquesta zona, Lladurs ofereix també monuments d’interès històric i cultural que no han de passar desapercebuts en la teva visita.

En Somrurals t’ajudarem a treure el major partit de la vostra escapada. Segueix llegint per conèixer més.

Què veure

Tant al poble de Lladurs com en el municipi, trobaràs edificis i ruïnes d’origen de vegades incert.

  • Castell de Lladurs: Encara que no es té informació per datar la seva construcció amb dates exactes, se sap que ja existia cap a l’any 1000. Les seves ruïnes, que trobaràs sobre la muntanya de Serrat del Castell, són de diferents èpoques. Es creu que les parets més antigues que s’han conservat, pertanyen al segle XIII o XIV.
  • Església parroquial de Santa Maria de Lladurs: Aquesta parròquia, situada al poble de Lladurs, s’alça on antigament es trobava l’església medieval, de la qual es conserva un tros de mur. Val la pena entrar per gaudir de la talla barroca de la Verge alletant el seu fill.
Església de Santa Maria de Lladurs
  • Pont del Clop: Aquest pont i la Ribera Salada del municipi de Lladurs són dos Espai d’Interès Natural. És un entorn privilegiat per gaudir de l’aire lliure.
  • Masies: L’extens terreny de Lladurs està ple de Masies. ¿Un suggeriment? Visita La Trilla, com molta d’elles està en ruïnes, però té un entorn privilegiat.

Què fer

A causa del seu emplaçament i la seva enorme extensió, el gaudi de l’aire lliure és l’activitat més repetida a Lladurs. Sabràs treure-li tot el suc?

  • Senderisme i bicicleta: Podràs gaudir d’una d’aquestes activitats pels senders que van recórrer els càtars per amagar-se de la persecució a què van ser sotmesos a l’era medieval, o gaudir pels camins que s’utilitzaven de forma tradicional pel bestiar.
  • El GR7: Per què, no només vulguin passejar, sinó plantejar-se un repte digne del millor esportista. El GR7 és el primer sender de gran recorregut que es va senyalitzar a Espanya i que, partint d’Andorra, arriba fins a l’estret de Gibraltar.

El temps a Lladurs

Excursions a prop de Lladurs

Ruta en BTT:

Caminada familiar al Castell de Lladurs:

Ruta de senderismo por Lladurs i Solsona: