Olot

La Garrotxa
Olot

Aquest municipi dins de la província de Girona, és la capital de la comarca de la Garrotxa. Aquesta comarca, plena de natura, està dins del Parc Natural de la Zona de la Garrotxa, sent una mostra de l’antiga activitat volcànica a la península ibèrica.

No només trobarem una naturalesa singular en aquesta zona, visitar la ciutat d’Olot ens ofereix des de la segona plaça de toros més antiga d’Espanya fins a una gastronomia particular anomenada cuina volcànica.

Tenint molt a veure i fer, somrurals.com vol oferir-te una selecció dels nostres racons i activitats favorites en aquesta zona privilegiada de la geografia catalana.

Què veure

  • L’Església de Sant Esteve: El seu campanar i el Crist abraçat a la creu, quadre d’El Greco que es conserva al museu parroquial, són els senyals d’identitat d’Olot. L’església data del segle XVIII i tingues en compte que, per visitar el museu i per tant el quadre d’El Greco, has de demanar cita prèvia. 
  • Santuari de la Mare de Déu del Tura: Diversos documents del segle IX daten l’origen de l’Olot en aquesta església. Avui dia no queda gairebé res de l’original, però en la qual s’erigeix ​​en el seu lloc trobaràs la imatge en fusta de la Verge, del segle XI – XII, i una reproducció d’aquesta imatge en pedra a l’exterior del temple. 
  • Museu dels sants: Un dels museus més pintorescs d’Olot i l’únic d’imatgeria religiosa que hi ha al món. Veuràs un taller en actiu i una part dedicada a conservar els gegants originals i animals de les festes d’Olot. 
Resultado de imagen de museu dels sants olot
Museu dels Sants d’Olot

Què fer

Tant a la ciutat d’Olot, com en els seus voltants podràs gaudir d’activitats lúdiques i gastronòmiques, a més de delectar en els seus paisatges de conte.

  • Gaudeix d’un gran jardí: Visita al Jardí Botànic de Vegetació Natural Olotina es troba al Parc Nou, i l’entrada és gratuïta. Per a un dia de desconnexió total alhora que gaudeixes de la natura, et recomanem gaudir d’aquest jardí.
  • La Plaça Mercat d’Olot: Val la pena que et passis per aquest mercat. Productes locals i artesanals et posaran molt difícil no portar-te la motxilla plena de les menges d’Olot. 
Resultado de imagen de plaça del mercat olot
Plaça del Mercat d’Olot
  • Passejar amb bicicleta: A prop del centre d’Olot podràs gaudir dels paisatges de la Moixina, zona declarada Reserva Natural d’Interès Geobotànic. Pots passejar, però recórrer-ho en bicicleta és fàcil i divertit gràcies als senders diferenciats.
  • Visita els volcans: Si t’agrada el senderisme, et recomanem que facis una ruta visitant els volcans més importants dins el municipi d’Olot: Santa Margarida, el Croscat i el Volcà Montsacopa

El temps a Olot

 

 

Excursions a prop d’Olot

Pujada al Volcà de Montsacopa:

Ruta en BTT per Olot, Fageda d’en Jordà i volcans de la Garrotxa:

Olot-Girona per Via Verda (llarga):

 

Alojamientos cercanos