Queralbs

Ripollès
Queralbs

Al nord de la província de Girona, limitant amb el sud de la nostra veïna França, t’espera un poble amagat entre les muntanyes del Pirineu català, digne de qualsevol postal nadalenca.

Queralbs, situat a la comarca de Ripollès, és un municipi antic, la primera menció històrica es pot datar en 836, en l’acta de consagració de l’església de la Seu d’Urgell.

Des del nucli històric del poble, fins a l’entorn natural de tot el municipi que rep el mateix nom; cada racó mereix una visita i en Somrurals anem a procurar donar-te les claus per gaudir-la sense deixar-te res enrere. Ens acompanyes?

Què veure

Tant si t’agrada la natura com si el teu és la història, Queralbs té un racó per a tu. Aquests són els nostres favorits:

  • Església de Sant Jaume de Queralbs: Església que data de finals del segle XII i que va ser construïda substituint l’anterior, de l’any 978. És d’estil romànic. El retaule gòtic del segle XIV que veuràs en el seu interior és una còpia de l’original, que es troba exposat el dia d’avui al Museu Nacional d’Art de Catalunya. 
Església románica de Queralbs
  • El castell de Queralbs: A la part baixa del poble podem contemplar les ruïnes del que va ser al seu dia el Castell de la zona. Es creu que data del segle XIV o XV.
  • Serrat i Fustanyà: Pobles situats al municipi de Queralbs, val la pena visitar-los per la seva bellesa i tranquil·litat. En Serrat gaudiràs de la visió d’característics forns de pa adossats als habitatges, mentre que, si visites Fustanyà, estaràs en la qual es creu la població més antiga de les altes valls del Freser.
  • Vall de Núria: Gaudeix de la natura més espectacular visitant aquesta vall al qual només podràs accedir a través del tren cremallera oa peu.

Què fer

Les activitats al Pirineu tenen tot a veure amb la natura. L’esquí i el senderisme són les activitats estrella. Gaudeix de Queralbs tot l’any!

  • Activitats mil a la Vall de Núria: Tant a l’hivern com a l’estiu, la Vall de Núria t’ofereix activitats des esquí, fins passejades a cavall. També hi ha activitats pensades per als menuts com un parc lúdic o passejades en barca per la seva impressionant llac. Cal pujar o bé a peu, o a bord del tren cremallera. Només el passeig ja val la pena. 
Resultado de imagen de vall de nuria
Vall de Núria
  • Puigmal: Si t’agrada el senderisme, et recomanem pujar aquesta muntanya des de la qual gaudiràs d’unes espectaculars vistes. Això sí, encara que no es tracti d’una escalada per a professionals, el desnivell és pronunciat i no et recomanem fer el recorregut amb nens petits. 

El temps a  Queralbs

 

Excursions per Queralbs i els seus voltants:

Ruta llarga de Queralbs al Refugi Coma de Vaca passant per Núria:

Excursió de Queralbs a Núria:

Ruta en bicicleta per Queralbs i Fontalba:

 

Alojamientos cercanos