Ribes de Freser

Ripollès
Ribes de Freser

Ribes de Freser, vila i municipi està situat a la província de Girona.
Tant el poble com el municipi amaguen un interès turístic gens menyspreable.

Amb marcada identitat medieval, trobem també la indústria tèxtil com una altra de les seves senyes d’identitat. És a més ideal per al turisme de muntanya, està situat a la vall homònima, al Pirineu oriental i trobem dins les seves fronteres, a més, les restes d’un volcà de la zona.

Un lloc més que complet per visitar, fer esport i admirar que és perfecte per visitar totes les estacions de l’any.

Per facilitar-te la visita, en Somrurals anem a donar-te un parell de claus d’allò que no pots deixar de veure a Ribes de Freser:

Què veure

Hem escollit els nostres racons preferits de la vila de Ribes de Freser i del municipi. Una visita ‘per a tots els gustos!

 • L’Església de Santa Maria: Situada a la vila, aquesta església d’estil romànic data de l’any 1035.
Església de Santa Maria
 • Capelles: No deixis de visitar els seus quatre capelles: la de Sant Cristòfol, la del Roser, la dels Desemparats i la de Sant Antoni.
 • Castell de Sant Pere: Se sap que la vila va néixer a l’empara d’aquest castell.
 • Avui dia pots visitar les restes que es conserven d’aquesta construcció que se suposa que data dels segles XIV o XV.
 • Granófido: Un granófido és una roca procedent de l’interior de la xemeneia d’un volcà. A Ribes de Freser ens trobem amb l’únic del Pirineu Català.
 • Tren cremallera i Vall de Núria: A l’entorn de Ribes de Freser trobaràs el tren cremallera que et portarà fins a la vall de Núria, conegut per les seves activitats a l’aire lliure com a parc lúdic, passeig a cavall o esquí.
Cremallera Vall de Núria

Què fer

A més de passejar i gaudir tranquil·lament de la seva naturalesa i entorn, Ribes de Freser ofereix activitats per a tots els gustos i per a tota la família.

 • Senderisme: Una de les activitats estrella del Pirineu Català. A la pàgina de la vall trobaràs informació sobre els senders que hi ha, el temps que porten i el grau de dificultat.
 • Esquí: En arribar l’hivern, Ribes de Freser segueix sent una opció estupenda per gaudir de la natura. La Molina és una de les estacions d’esquí que podràs trobar a la vall.

 • Bicicleta de muntanya: Si et va aquest tipus d’esport extrem fes un cop d’ull al web de la vall, on trobaràs informació sobre les rutes.
 • Via Ferrada: La via ferrada és un recorregut traçat a la paret de la roca i preparat amb un cable de línia de vida perquè puguis acte-assegurar a un sistema de protecció contra caigudes. Una forma diferent de gaudir de l’entorn ‘només apte per a esportistes preparats!
 • Concurs de Gossos d’Atura: A l’entorn de Ribes de Freser es celebra el concurs de gossos d’atura a nivell Internacional. Si visites la zona durant la primera setmana de setembre no pots deixar d’anar a aquest singular esdeveniment.
Concurs de Gossos d’Atura

El temps a Ribes de Freser

 

 

Excursions a prop de Ribes de Freser

Sortida familiar per Ribes de Freser

Excursió en BTT pels voltants de Ribes de Freser

Ruta de Ribes de Freser fins Ripoll

Alojamientos cercanos