Rupit

Osona
Rupit

Rupit és un poble d’origen medieval i estampa típica de muntanya que pertany al municipi de Rupit i Pruït, constituït relativament fa poc, el 1977.

La riquesa arquitectònica de Rupit, els seus carrers empedrats i el seu ritme pausat ho fan la vila perfecta per a una escapada de la ciutat i els seus continus sorolls.

Encara que sabem que, un cop arribis només voldràs passeges i gaudir de la sensació de viatge en el temps, des Somrurals intentarem donar-te un parell de pistes sobre què veure i què fer en aquest trosset de l’edat mitjana situat al segle XXI. Una cosa, no podràs entrar al poble amb el cotxe!

Calle del centro de Rupit

Què veure

Ser un dels pobles medievals més bonics d’Espanya no s’aconsegueix a la lleugera. Un bell patrimoni, correctament conservat i una atmosfera adequada són característiques que comparteixen tots ells. Rupit compleix a la perfecció amb aquest mandat:

  • Pont Penjant: Més que una visita és un pas obligat. Passaràs per aquest pont per entrar a Rupit. Si és possible, millora encara més la sensació d’estar viatjant en el temps.
Pont Penjant de Rupit
  • Plaça Major: Un dels racons amb més encant de Rupit és la seva Plaça Major. A l’endinsar-te, la seva petita grandària, la seva forma irregular i les construccions medievals et faran oblidar-te totalment del món exterior.
  • Ferreria de Rupit: Un edifici, com tots medieval, que trobaràs simplement passejant i la façana no pots deixar d’admirar.
  • Restes del Castell: Un altre lloc que trobaràs en el teu passeig pel passat, són les restes del que va ser el Castell de Rupit.
  • Església de Sant Miquel: Aquesta església data d’entre els segles XVI i XVII, tot i que s’aixeca sobre les restes de l’església romànica del segle XIII.
  • Ermita de Santa Magdalena: Als afores de Rupit trobaràs aquest temple senzill però encantador l’origen trobem al segle XVII.
  • Salt de Sallent: El punt de naturalesa en la nostra visita el posa aquest racó. Salt de Sallent és un salt d’aigua al qual accediràs després d’un passeig per l’entorn natural de Rupit. Val molt la pena.
Salt de Sallent

Què fer

L’activitat estrella a Rupit és passejar i desconnectar del món. Entre els seus antics edificis podràs menjar gaudint de la gastronomia típica i relaxar-te amb un bon vi. No obstant això, en els voltants de Rupit també trobaràs diferents activitats.

  • Comprar productes típics: Quan tornis a la ciutat, no podràs portar-te l’arquitectura tremenda de la zona. No obstant això, emporta’t un trosset de Rupit comprant productes de primera qualitat a la botiga de la Sra Paquita. Una botiga de poble molt coneguda en l’àrea.
  • Cerca del caga tió: Una de les activitats més divertides i perfectes per als petits: buscar els típicscaga tió del Nadal als boscos catalans. Organitzen aquesta activitat a Rupit. No deixis de fer una ullada al seu web!
  • Activitats a l’aire lliure: Als voltants hi ha activitats organitzades per fer senderisme, piragüisme o activitats d’aventura. Perfecte per als més esportistes.

El temps a Rupit

 

 

Excursions a prop de Rupit

Excursió als cingles de Rupit:

Ruta pels voltants de Rupit amb vistes:

Excursió familiar al Salt de Sallent: