Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses
Sant Joan de les Abadesses

Sant Joan de les Abadesses és un municipi que localitzem a la província de Girona i que és conegut principalment per la seva monestir i els dos ponts que trobem sobre el riu Ter, un d’origen medieval i un altre que data del segle passat.

Potser això ja ho sabies, potser no, sigui com sigui, des Somrurals volem mostrar algunes altres joies de Sant Joan de les Abadesses que sens dubte amenitzaran la teva visita a aquest preciós racó de la comarca del Ripollès.

Què veure

Sent una vila amb tan antiga història no és d’estranyar que et recomanem bàsicament, passejar. Aquests són els “punts calents” de la seva que necessites visitar:

  • El monestir: No podem començar aquesta secció sense anomenar l’element més conegut de Sant Joan de les Abadesses, el seu monestir. Fundat al segle IX per Guifré el Pilós i la seva esposa la comtessa Guinedilda, va ser concebut per aquest com un regal per a la seva filla Emma, ​​que es va convertir en la primera abadessa del monestir de Sant Joan.
Monestir de Sant Joan de les Abadesses
  • El pont vell: el pont Vell és d’origen medieval i es conserva en molt bon estat.
    Plaça Major: Aquesta plaça conserva encara alguns elements del seu període gòtic com algunes columnes.
  • Vila Vella i restes de la muralla: Partint de la Plaça Major, podràs realitzar un passejar per la qual cosa es coneix com la Vila Vella. A més, com altres viles medievals, Sant Joan de les Abadesses comptava amb un muralla que l’envoltava; podràs gaudir d’algunes de les restes que envoltaven la Vila Vella.
Sant Joan de les Abadesses

Què fer

Tant dins de Sant Joan de Abadesses com als voltants trobaràs activitats per gaudir de l’entorn i que són, a més, accessibles a tots

  • Ciclisme a la Ruta del Ferro i el Carbó: Aquesta ruta, definida com a ruta verda, aprofita el que abans era la ruta del ferrocarril per traslladar el carbó i el ferro de les mines properes per recórrer-com a sender o muntat en bicicleta. És molt accessible i té poca dificultat, el que la fa perfecta per a tota la família.
  • Senderisme a les rodalies: Seguint amb l’activitat del senderisme, Sant Joan de les Abadesses ens ofereix rutes de diferent durada i dificultat perquè puguis gaudir de l’entorn de primera mà.
  • Per als amants de la lectura: L’Ajuntament ofereix Rutes Literàries basades en les obres de Josep Picola i Soler i Joan Maragall (nascuts a la vila)

El temps a Sant Joan de les Abadesses

 

 

Excursions a Sant Joan de les Abadesses

Sortida familiar per Sant Joan de les Abadesses:

Ruta del Ferro fins Ripoll:

Excursió de Sant Joan de les Abadesses a Riudaura

Alojamientos cercanos