Santa Pau

La Garrotxa
Santa Pau

Santa Pau és un municipi situat al centre del Parc Natural de la Zona Volcànica, a la comarca de la Garrotxa.

La vila del mateix nom, és una mostra molt ben conservada de l’arquitectura medieval a casa nostra.

Naturalesa i història a parts iguals, Santa Pau bé mereix una visita.

Des Somrurals anem a resumir-nostres racons i activitats favorites perquè gaudeixis cent per cent de la teva visita a aquesta màgica zona.  Et pots allotjar a qualsevol casa rural La Garrotxa per estar en contacte directe amb l’entorn.

Què veure

Vagarejant, Santa Pau et transportarà automàticament a l’edat mitjana. Aquests són els quatre llocs que no et pots perdre.

  • L’església de Santa Maria: Església parroquial situada en plena plaça major i que data del segle XV. Va ser construïda sobre les restes de l’antic temple, destruït pels terratrèmols de 1427.
  • La Plaça Major: Totalment porxada, aquesta plaça et farà remolejar abans del visitar l’església. Els seus murs i arcs et transportaran als temps en què la plaça acollia el mercat de la ciutat.
  • El Castell de Sant Pau: Data de l’època feudal i podem dir que la vila va néixer adossada a les seves parets. És bé cultural d’interès nacional. 
Resultado de imagen de castell de santa pau
Castillo de Santa Pau
  • Portal de la Vila Vella: Creuant una de les portes de la vila, gaudiràs de les vistes de les Serres de Finestres i del Corb.

Què fer

  • Fira del Fesol: Si visites Sant Pau durant les festes de Sant Antoni, al mes de gener, podràs gaudir de la fira del Fesol. Els seus màgiques carrers s’omplen de gent i els comerços ofereixen guisats amb aquesta característica llegum.
  • Gaudir de les vistes: Gaudeix de les vistes de la vall del Ser des del Portal de la Mar. La desconnexió en aquest lloc està assegurada.
  • Visita els volcans: Si t’agrada el senderisme, et recomanem que facis una ruta visitant els volcans més importants dins el municipi de Sant Pau: Santa Margarida i el Croscat. Desde la teva casa rural La Garrotxa podràs fer infinitat d’excursions. 
Resultado de imagen de volcans de santa margarida i croscat
Volcán de Santa Margarida

El temps a Santa Pau

 

Excursions a prop de Santa Pau

Excursió familiar pels volcans de la Garrotxa:

Ruta en BTT:

Excursió pels Gorgs propers a Santa Pau: