Sant Llorenç de Muga

Girona
Sant Llorenç de Muga

Situat a la comarca de l’Alt Empordà, trobem un municipi la història està recollida des del segle X i la ciutat emmurallada, allà pel segle XIV, encara es conserva.

Banyat a la vall alta del riu Muga i envoltat de muntanyes i boscos plens de pins, roures i alzines i el pantà del Boadella amaga les ruïnes de l’antiga foneria.

Destinació romàntic com pocs, trobaràs a Sant Llorenç de la Muga un lloc perfecte per amagar-te del soroll i de les presses de la ciutat.

Vols saber què recomanem veure i fer a Sant Llorenç de la Muga?

Què veure

Veure Sant Llorenç de la Muga significa donar un salt a l’època medieval. No et perdis:

  • Església de Sant Llorenç: Tot i haver estat atacada durant diversos conflictes, com durant la guerra gran al segle XVIII o la Guerra Civil, i posteriorment reconstruïda, aquesta església d’estil romànic manté parts encara antigues, com la porta d’arc rebaixat i finestra, que daten dels segles XVII-XVIII.
  • Església de Santa Maria de Palau: Aquesta església romànica, inclosa en l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya, apareix ja en mencions en l’any 878.
  • Ermita de Sant Antoni: Aquesta petita església d’una sola nau, data del segle XIX i la trobaràs just a l’entrada del pont del mateix nom. El pont de Sant Antoni data del segle XIV i XV.
  • Castell de Sant Llorenç de la Muga: Als afores del poble, podràs visitar les ruïnes del castell documentat l’any 1210.
  • El Pont vell: Construït entre els segles XIV i XV sobre el riu Muga, es creu que estava fortificat i que tenia una torre de defensa.
  • Poble de Sant Llorenç, casc vell: El propi casc vell, (que data de l’any 972) amb els seus carrers medievals i la seva muralla molt ben conservada és una excusa perfecta per passar un dia en el vell edat mitjana.

Què fer

Uns dies a Sant Llorenç de la Muga demanen un turisme slow. Diverses són les activitats que podràs dur a terme aquí, això sí, sense oblidar que ets aquí per relaxar-te.

  • Pantà de Boadella. Sota les seves aigües s’amaguen les ruïnes de l’antiga foneria que va ser font de riquesa durant el segle XVIII. Avui dia, podràs passar un dia a l’embassament gaudint de la natura. El Club Nàutic és el lloc perfecte per a lloguer un caiac i navegar pel pantà, a més de per dinar, ¡envoltat d’aquest perfecte entorn!
  • Senderisme: Per viure mà a mà amb la naturalesa de Sant Llorenç de la Muga no hi ha millor manera que el senderisme. Hi ha diverses rutes, però et recomanem anar fins al pantà de Boadella des de Sant Llorenç. És una ruta 13 quilòmetres, i catalogada com fàcil, no tens excusa!
  • Bicicleta BTT: Si et va més l’esport més extrem, el Camí Natural de la Muga és perfecte per a aquesta modalitat de bicicleta.

Alojamientos cercanos