Sobremunt

Osona
Sobremunt

A la part alta de la serra de Sobremunt, trobem aquest municipi ple de rierols, masos i espais naturals perfecte per perdre.

Sent un dels municipis més rurals del Lluçanès i alhora un dels menys coneguts, entenem que tinguis dubtes sobre què veure i què fer durant la vostra escapada.

Tranquil, en Somrurals ens hem proposat donar-te unes claus per gaudir de la teva visita.

Què veure

  • El poble de Sobremunt: El propi poble que dóna nom al municipi ia mereix una parada.
  • Ermita de Santa Llúcia: Petita església que data de l’any 1407 i que forma part de l’Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.
  • Església de Sant Martí: Al municipi de Sobremunt, s’emplaça aquesta ermita que, tot i haver estat renovada en multitud d’ocasions, data de l’any 1094 i encara conserva parts originals.
  • Riera i masos de Sorreigs: Un dels paisatges més especials de la zona, està emmarcat per la riera de Sorreigs; discorre al llarg d’una zona d’caserías que podràs visitar a peu a través del sender de petit recorregut PR C-46.

Què fer

Per als amants del turisme actiu, Sobremunt presenta diverses activitats perfectes per conèixer millor tot el municipi.

  • Buscant bruixes al Gorg Negre: Aquesta ruta d’unes 4 hores, uneix Sobremunt amb el gorg de Gorg Negre, connecta aquest municipi amb el qual es creia que era el refugi de les bruixes durant la proliferació de la seva llegenda, al segle XVII. És una ruta circular, i podràs fer-ho pel teu compte o amb ajuda d’un guia. Una curiositat, també podràs anar acompanyat per el teu gos, ¡perfecta per a famílies de tot tipus!
  • Ruta de Santa Llúcia: Si únicament visitar l’església més important de la zona no et convenç, pots optar per fer-la servir d’excusa per a realitzar una altra ruta per gaudir de la natura i deixar que aquesta petita ermita posi la cirereta.
  • GR-3, per als esportistes: Per la zona passa el sender de gran recorregut GR-3. Si estàs planejant realitzar-lo, no oblidis fer una aturada en l’Sobremunt i els voltants per gaudir del que ha d’oferir.
  • Festes que val la pena visitar: Dos són les més populars: el 15 de maig és Sant Isidre i el dia 11 de novembre és la Festa Major. Aprofita per celebrar aquestes festes amb els vilatans. Una escapada d’allò més autèntic!