Solsona

Solsona
Solsona

Solsona és una localitat de la provincia de Lleida coneguda pel seu patrimoni històric i riquesa cultural. La seva Festa Major, que es celebra el 8 i 9 de setembre, és Festa Patrimonial d’Interès Cultural i el seu carnestoltes és també reclam de turistes i visitants. Al final d’aquest article podràs trobar la teva casa rural a Solsona.

Si, a més de visitar una preciosa arquitectura, vols disfrutar d’unes festes singulars, et recomanem que visitis Solsona. ¡No et deixarà indiferent!

Plaça de Palau

Què veure

Solsona té un aire antic encantador, sobretot al seu casc antic. No obstant, et nombrem un parell de llocs que no pots deixar de visitar ¡de cap manera!

  • El pou de gel: Un lloc de lo més original que mereix que el visitis. Aquest pou va ser utilitzat per emmagatzemar el gel obtingut del riu Negre des del segle XVII fins el XIX.
  • Portal del Pont: Es correspon a una de les restes que encara es mantenen de la muralla que va rodejar la ciutat de Solsona fins el segle XVIII. Aquest portal es va convertir en l’entrada principal de la ciutat a finals del segle XVIII i, juntament amb la resta del recinte enmurallat, està inclòs al Inventari del Patrimoni Arquitctònic de Catalunya i protegit com a Bé Cultural d’Interés Nacional.
  • La colegiata de Santa María de Solsona: Una catedral plena d’història i de canvis: té el seu origen en una església prerromànica al 977, datant la primera església romànica cap a l’any 1070, i sent la catedral que podem veure en l’actualitat d’estil gòtic havent-se acabat la construcció al segle XVII. No deixis de visitar-la, conserva del segle II els tres absis, el campanar, alguns elements del claustre i el menjador i bodega, avui en dia destinats a altres fins.
Interior de la Catedral de Solsona
  • Torre de les Hores: Aquest camapanar que data d’abans del segle XVI comptava originalment amb dues campanes que avisaven dels perills. En un dels portals trobaràs unes scales que et porten a la Plaça de Sant Joan, la nostra següent visita!
  • Plaça de Sant Joan: Aquesta petita plaça és digna de visitar gràcies, no només al seu entorn ple de cases amb bella arquitectura, sinó a la font que trobem al centre; una gran construcció que data del segle XV, que va ser l’antiga font principal de Solsona i que va ser testimoni de les execucions i penjaments que es duien a terme en aquest lloc.

Què fer

  • Aprofita la Festa Major: Si pots visitar aquest singular paratge a principis de setembre aprofita per gaudir aquesta Festa Patrimonial d’Interès Cultural. Et trobaràs amb gegants, bestiaris, cavallets i el ball de bastons; elements folklòrics que doten aquesta festa d’una singularitat digna de veure.
Fiesta Mayor de Solsona
  • El Mercat de la Plaça Major: Els dimarts i els divendres se celebra a aquest històric enclavament el mercat setmanal. No perdis l’oportunitat de visitar-lo.
  • No t’oblidis de menjar i beure: L’oferta gastronòmica de Solsona és bastant àmplia. Des de la cuina tradicional fins a una gastronomia més moderna, passant per la típica tapa, aprofita els seus dies d’escapada per degustar els seus matons i formatges frescos mentre els acompanyes dels seus típics vins de la zona. Tots aquests menjars els podràs gaudir allotjat en una fantàstica casa rural a Solsona.

El temps a Solsona

Excursions a prop de de Solsona

Excursió en BTT propera a Solsona

Excursió per fer en familia pels voltants de Solsona:

Ruta per fer en 4×4:

Alojamientos cercanos