Vall de Camprodon

Ripollès
Vall de Camprodon

La Vall de Camprodon és un privilegiat vall del Pirineu que trobem a la comarca del Ripollès.

Naturalesa i història, la Vall de Camprodon et permetrà gaudir de la primera mitjançant el senderisme o l’esquí, alhora que respires el seu aire medieval en llocs de la vall com Llanars o Vilallonga de Ter.

A Somrurals, sabem el difícil que és triar una activitat o un lloc que visitar en aquest màgic entorn. Per això anem a proposar-te alguns llocs i activitats que són els nostres favorits, i que no pots deixar de gaudir en la teva visita a la Vall de Camprodon.

Què veure

La Vall de Camprodon està ple de paisatges i pobles amb encant. Anem a tractar de resumir-alguns dels que has de visitar per gaudir de tota la bellesa que aquest racó ofereix:

  • Camprodon: La població que dóna nom a la vall és, òbviament, la primera visita obligada. Envoltada d’una naturalesa perfecta per al senderisme o un simple i tranquil passeig per Font Nova, Maristany o la roureda de Can Pascal; ofereix també arquitectura medieval per gaudir com el pont de pedra o el monestir de Sant Pere.
Resultado de imagen de camprodon
Camprodon
  • Setcases: Si t’agraden els pobles de conte, no pots deixar de visitar Setcases. Les seves cases d’estil muntanyenc, moltes d’elles adornades amb flors i plantes, et faran viatjar en el temps i desconnectar de l’atrafegat dia a dia de la ciutat. Fes una parada a la seva església, de Sant Miquel; el seu altar daurat et deixarà al·lucinat.
  • Beget: Considerat un dels pobles més bonics de Catalunya, val la pena tant per les seves construccions; 2 màgics ponts i l’església de Sant Cristòfol, l’altar t’enamorarà pels seus colors vermells i blaus; com per la seva naturalesa. Aprofita per fer senderisme i visitar la Riera de Salarsa: és un lloc de pedra i aigua transparent; t’encantarà.
Beget
  • Llanars: Un altre poble amb encant que gaudiràs amb un simple passeig. No pots deixar de visitar la parròquia de Sant Esteve de Llanars. D’origen romànic, es localitza en una petita plaça i està coronada per una curiosa piràmide.
  • Villonga de Ter: Dues esglésies molt antigues, la romànica de Sant Martí, del segle XII i l’ermita de Catllar al segle XI fan indispensable una visita a aquesta petita població. En l’entorn trobaràs també la Creu de Fusta, un espectacular mirador i el petit poble de la Roca, lloc molt pintoresc ja que està construït sobre un gran cingle.

Què fer

El clàssic, ¡esquiar !: L’estació d’esquí Vallter 2000 està situada a la Vall de Camprodon. Quan comenci la temporada no voldràs perdre’t aquest emplaçament localitzat en un cercle d’origen glacial ¡d’allò més màgic!

  • Senderisme i ciclisme de carretera: A més, aquesta mateixa estació ofereix, fora de la temporada d’esquí, activitats de senderisme o ciclisme de carretera; pensat perquè aprofitis la vall tot l’any i en família.
  • Tria de Mulats d’Espinavell: Si visites Espinavell, un dels pobles de la vall, a l’octubre, recorda que el dia 13 se celebra aquesta fira ramadera amb important arrel tradicional i que consisteix en la compravenda de poltres i el lliurament de premis als millors exemplars. Tot un espectacle envoltat d’impressionant natura que val molt la pena gaudir. 

 

El temps a Camprodon

 

 

Excursions per la Vall de Camprodon

Ruta de senderisme per la Vall de Camprodon:

Excursió en BTT amb les millors vistes:

Excursió al naixement del riu Ter: