Vall d’en Bas

La Garrotxa
Vall d’en Bas

Aquest municipi català està situat a la comarca de la Garrotxa, província de Girona. Dins d’aquest municipi trobem una vall del mateix nom; ple de castanyers, roures alzines i fagedes.

Des de visitar pobles de postal fins a gaudir de la natura mitjançant un pícnic o un dia de senderisme, la Vall d’en Bas té molt a oferir i activitats molt agradables de les que gaudir.

Segueix amb nosaltres per conèixer una mica més d’aquest racó de Girona.

Què veure

  • Naturalesa i pobles pintorescs és el que veuràs a la Vall d’en Bas. Escullis el que escullis, no t’equivocaràs. Et exposem aquí els nostres racons preferits.
  • Hostalets d’en Bas: aquest petit poble de la vall troba el seu origen en un hostal que hi havia a l’antic camí ral que unia Olot i Vic datat del segle XVIII. El seu nucli, format per cases dels balcons està plens de flors, és Monument Històric-Artístic Nacional.
Resultado de imagen de hostalets d'en bas
Hostalets d’en Bas
  • Joanetes: Un poble on se celebra cada Nadal un pessebre vivent fent ús dels seus petits carrers que recorden a aquest durant tot l’any. Ja al segle IX es té constància de l’existència d’aquest lloc. No deixis de visitar l’església de Sant Romà, del segle XII.
  • El Mallol: El seu conjunt històric va ser declarat el 1995 bé d’interès cultural. Com a dada curiosa, has de saber que Francesc de Verntallat va néixer aquí. Francesc va ser un cabdill remença que va organitzar el primer sindicat agrícola d’Europa. No deixis de visitar el pou del castell, que data del segle XIII i que és l’únic que queda de l’antiga fortalesa, i l’església de Sant Bartomeu.

Què fer

  • Cicloturisme: Una de les activitats estrelles d’aquesta zona gràcies al poc desnivell que presenta i a la via verda que creua tota la vall. Gaudeix de la naturalesa d’aquest paratge al costat de la teva bicicleta.
  • Agafa el tren: El tren Tricu Tricu és un tren que travessa els millors llocs de la Vall d’en Bas. Si prefereixes deixar-te portar a través de la naturalesa de la vall, aquesta és la teva activitat.
  • Fer un pícnic: A prop de Sant Privat trobaràs una zona recreativa a on podràs gaudir d’un dinar familiar a l’aire lliure. Si el visites amb bon temps, aprofita per donar-te un bany a les gorgues del riu Gurn.
  • Granja La Coromina: Pla perfecte si vas amb nens, aquesta granja, que és una explotació lletera, permet als més petits donar de menjar a les vaques. Ho passaran genial! 

El temps a la Vall d’en Bas

 

 

Excursions per La Vall d’en Bas

Ruta amb vistes espectaculars:

Excursió familiar amb bici:

Excursió per Sant Privat i Gorgs propers: