Viladrau

Osona
Viladrau

Trobem el municipi de Viladrau dins de la província de Girona. Gran part del seu territori està dins del Parc Natural del Montseny, amb el que podem imaginar que la visita obligada a Viladrau serà la seva naturalesa.

No obstant això, la població de Viladrau té molt més que oferir, i en Somrurals estem disposats a ajudar-te a descobrir-ho. Ens acompanyes?

Un apunt curiós: Viladrau és el bressol d’en Joan Sala i Ferrer, conegut també com Serrallonga, un bandoler amb tot a veure amb Robin Hood (assaltava els carros de nobles i rics) i la història s’ha vingut explicant des de la seva primerenca mort en 1634 , als 40 anys. De fet, hi ha sobre ell una novel·la, de Víctor Balaguer, i una òpera d’Enric Morera.

Què veure

Envoltada de paisatges pausats, Viladrau ens ofereix llocs d’aire medieval per aturar i gaudir:

  • Casal de la Sala de Viladrau: Lloc de naixement de Joan Sala i Ferrer, aquesta construcció data a la part més antiga del segle XIV. El seu emplaçament emmarcat pels cims de la Serra de l’Oriol i de Sant Segimon acaba de donar-li l’aire romàntic a aquest conjunt arquitectònic.
  • Església de Sant Martí: Església de la qual es té documentació des de l’any 898, conserva de l’època dues arcades de mig punt del segle XII. Va ser renovada en 1082, quan va ser ampliada i afegit, probablement, el campanar actual.
  • Capella de la Pietat: Situada al casc urbà, troba el seu origen al segle XVII. L’entrada en forma d’atri és la seva característica més diferenciadora.
  • Pont de la Noguerola: Pont d’origen medieval que creua la Riera de la Sala i que formava part de l’antic camí ral de Vic i Barcelona fins que la carretera de 1910 va ser construïda.

Què fer

A Viladrau podràs gaudir de la natura, amb activitats tan originals com conèixer les seves fonts i els seus arbres, o degustar els seus castanyes.

  • Recorre les seves fonts: Mitjançant una excursió, pots visitar les fonts naturals situades al municipi de Viladrau. Aigua que, per cert, és nacionalment coneguda. Hi ha diverses, però recomanem començar a la Font del Noi Gran i seguir visitant la d’en Miquel, de Can Jep Sabater, del Sot de Can Rosell i de les Paitides i del Ferro.

Algunes de les Fonts de Viladrau

 

  • Recorre els seus arbres: És obvi que en semblant paratge natural si hi ha alguna cosa que no falta, són arbres espectaculars. No obstant això, no pots deixar de veure el Castanyer de les 9 branques, un espectacular i ancià castanyer que forma part de l’escut del poble de Viladrau des de 2012; i el Obre Nen, descobert fa molt poc, el 1999, i la originalitat es troba en el fet que forma una perfecta cara de bebè de perfil.
  • Senderisme: Escull aquesta activitat per gaudir de tota la natura i de la bellesa arquitectònica que Viladrau té per oferir. Trobaràs itineraris amb diferents dificultats.
  • Fira de la Castanya: Fira celebrada a la tardor i molt jove, se celebra des de 1995, té com a eix central la castanya de la zona, molt apreciada per ser molt dolç i fàcil de coure. Si visites el municipi en aquesta època, no et perdis aquesta fira gastronòmica emplaçada al Parc Natural de Montseny i banyada pels colors de tardor que adopta el parc en aquesta època.

El temps a Viladrau

 

Excursions a prop de Viladrau

Ruta per les fonts de Viladrau:

Excursió a Matagalls:

Excursió pel Montseny:

Alojamientos cercanos