Activitats per al pont de la Puríssima a Catalunya

Activitats per al pont de la Puríssima a Catalunya

Els dies 6 i 8 de desembre són festius a nivell nacional. Aquest any cauen dimarts i dijous, per la qual cosa moltes persones tindran pont en algun moment de la setmana. Amb el fred pot arribar a ser complicat organitzar plans en aquestes dates. Per això, nosaltres parlarem sobre diferents activitats per al pont de la Puríssima a Catalunya.

Mercats nadalencs

Com ja comentem en una entrada que dediquem als mercats nadalencs, a Catalunya es fan diferents mercats al llarg del mes de desembre. Per tant, pot ser una opció molt bona si ets amant del Nadal (al final de l’article et deixem l’enllaç perquè puguis accedir a estar informació).

Encara que a gairebé totes les ciutats grans es fan mercats o mercats ambulants, el cert és que n’hi ha alguns que són molt coneguts i dignes de veure. Per exemple: mercat de nadal de Santa Llúcia a la ciutat de Barcelona, ​​fira de l’Avet a Espinelves (Girona) o el Golden Christmas Market de Sant Gragori (Girona).

Sigui com sigui, són una gran opció i més si hi vas amb nens. En la majoria podràs comprar figures de Nadal o pessebres, arbres, etc. Així mateix, a molts hi ha activitats per a nens com contacontes, pintacares, etc. Un pla ideal si viatges amb els més petits de la casa.

Esports d´hivern

Estem en una època de l’any força freda i en què ja ha nevat en força punts alts de Catalunya. Per això, una altra de les millors opcions són els esports dhivern. Tant si us agrada l’esquí com si us agraden un altre tipus d’esports aquesta és la millor època d’any.

Per exemple, a la Vall de Núria (Girona) podreu fer moltes activitats d’aquest estil: raquetes de neu, esquí, busseig al gel i molt més. Però no només a la Vall de Núria, a Catalunya trobareu diferents estacions d’esquí obertes en aquesta època de l’any.

Sens dubte, és una altra de les millors opcions per a aquests dies freds. Això sí, us recomanem que us informeu bé sobre els horaris d’obertura i activitats que es poden fer a l’estació que escolliu.

Patinatge sobre gel

És una altra de les opcions més reclamades per molta gent durant el mes de desembre. A moltes ciutats munten pistes de patinatge de gel que no hi ha la resta d’any, amb l’objectiu que la gent en pugui gaudir.

Per exemple, a Barcelona i rodalies les podem trobar. A Barcelona tenim la pista de gel de l’Illa Diagonal, a l’Hospitalet de Llobregat, la pista de La Farga, etc.

Tot i que són activitats de pagament, solen merèixer molt la pena i solen ser aptes per a gairebé tots els membres de la família. En el cas que feu aquest tipus d’activitats amb nens, és recomanable que us informeu sobre quina és l’edat mínima per poder accedir a la pista.

Llums de Nadal

Totes les grans ciutats, cada any, posen llums de Nadal pels carrers. La majoria d’aquestes llums acostumen a ser espectaculars i acostumen a ser reclam turístic per a moltes persones. És cert que els llums de les grans ciutats són dignes de veure. Per exemple, els enllumenats de Barcelona, ​​Lleida, Girona o Tarragona.

Tot i així, també hi ha pobles amb uns enllumenats molt bonics. N’és una prova els llums de la localitat de Gavà (Barcelona). Gavà és molt a prop de Barcelona, ​​a tan sols 20 quilòmetres aproximadament, i podràs anar tant amb cotxe com amb tren o amb autobús.

Diem que els llums de Gavà són espectaculars perquè aquest any han instal·lat més de 1400 punts lluminosos repartits per tota la ciutat. Podràs trobar llums tradicionals i també figures com trineus o campanes a terra dels carrers. Això sí, amb motiu d’estalviar llum han decidit encendre els llums en un horari reduït que va de les 17.30 a les 22.30 de la tarda. Per això, si vols anar i gaudir-ne enceses, et recomanem que ho facis en aquest horari.

Parcs d´atraccions

A Catalunya també hi podem trobar diferents parcs d’atraccions repartits per tota la geografia. Encara que potser el més conegut sigui el de Portaventura (Tarragona) també en tenim d’altres com el del Tibidabo (Barcelona).

Durant el mes de desembre aquests parcs solen tenir activitats temàtiques i decoracions relacionades amb el Nadal que solen ser tot un espectacle. Per això, creiem que és una altra de les millors opcions per fer durant aquest pont de la Puríssima.

Viatges amb tren

Com ja comentem en una entrada que dediquem exclusivament a parlar sobre això (al final de l’article també et deixem l’enllaç perquè puguis accedir a estar informació) a Catalunya hi ha trens que fan recorreguts turístics.

Aquests trens ens permeten fer recorreguts per alguns dels indrets més emblemàtics de la geografia catalana. Per exemple, el tren a la Vall de Núria (Girona), el tren dels llacs (Lleida) o el tren del ciment (Barcelona).

El pont del desembre pot ser una gran opció per gaudir d’aquests trens.

Segueix-nos:

Això ha estat tot sobre les diferents activitats per al pont de la Puríssima a Catalunya. Recorda que, si hi haurà algunes de les coses que et proposem, és important que consultis els horaris d’obertura, ja que a causa d’aquestes dates podrien variar.

També és important que tinguis en compte que són dies força freds. Per això, si vindràs a Catalunya, et recomanem que utilitzis roba d’hivern, és a dir, que vinguis ben abrigat.

A més, en el cas que t’hagi agradat l’entrada, et recomanem que llegeixis “mercats nadalencs a Catalunya” o “escapades per fer amb tren per Catalunya”, ja que aquí trobaràs més plans que podràs fer aquests dies festius.

Si vols mantenir al dia de totes les nostres novetats, pots seguir-nos a les nostres xarxes socials per no perdre’t res: Facebook Instagram..

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya