Alta Garrotxa

La Garrotxa
Alta Garrotxa

L’Alta Garrotxa és un territori ample situat a cavall entre les comarques de la Garrotxa, l’Alt Empordà i el Ripollès i que pertany al Prepirineu oriental. La seva extensió d’es uns 330 km2 i hi ha una gran varietat de cases rurals a l’Alta Garrotxa.

Estem parlant d’un lloc salvatge i abrupte l’extensió és d’aproximadament uns 330 km2.

Aquest espai natural protegit no és només valorat pels seus paisatges d’extrema bellesa, sinó que compta amb molts elements de valor, com les restes humanes datats al paleolític trobats a la cova del Bisbe, o construccions que corresponen a restes romanes i esglésies de senzilla construcció de l’època comtal.

Atenent a la seva alta diversitat, Alta Garrotxa ha estat també declarada Zona d’Especial Protecció per a les Aus.

Si ets un amant de la natura i vols conèixer aquest espectacular racó del Prepirineu català queda’t amb nosaltres; anem a donar-te unes claus per treure el màxim profit de la teva visita.

Què veure

A causa de la seva extensa superfície, és complicat recomanar només un parell de llocs per visitar; dins d’aquesta zona, no t’equivocaràs triïs el que triïs. No obstant això, a Somrurals hem fet una selecció perquè tingui en la teva visita naturalesa, restes prehistòriques i restes romanes; que són els tres musts d’aquesta bella i extensa zona.

  • Vall de Bianya: Endinsa’t en la vall més extens i menys poblat de la comarca de la Garrotxa i submergeix-te en els seus boscos plens de faigs i alzines, masies centenàries i esglésies i ermites romàniques. També trobaràs aquí la Via Romana del Copsacosta.
  • Albanyà: Aquest municipi de la comarca de l’Alt Empordà, Girona, bé val la pena el teu visita ja que és d’origen prehistòric i podràs observar diferents vestigis d’aquesta era com la cova de la Pólvora o la tomba megalítica de la Creu del Principi. Un exemplar d’altres tipus de construcció, com és el romànic primitiu, el trobaràs a l’església de Sant Pere.
  • Maçanet de Cabrenys: Dins de la mateixa comarca, aquesta població és també una mostra de l’origen prehistòric d’aquesta zona. Trobaràs també restes dòlmens i menhirs (tipus de monuments megalítics sovint funeraris).
  • Montagut i Oix: Població de la comarca de la Garrotxa amb un paisaitge pirenaic que és perfecte pel senderisme y visitar el Salt de la Capa. Podràs a més visitar antics castells i eglésies romàniques, destacant el Castell de Montagut y el Monestir de Sant Aniol d’Aguja. 
Resultat d'imatges de montagut i oix
Salt de la Capa – Montagut i Oix

Què fer

  • Vés d’excursió: Una cosa que no pots deixar de fer en Alta Garrotxa és fer senderisme. Hi ha diverses rutes senyalitzades i dependrà del teu nivell de preparació física i del nivell de dificultat que vulguis per a la teva activitat. Nosaltres et recomanem la ruta de Sadernes a Santa Bàrbara. El tram és circular, són uns 10 km que podràs completar és gairebé 3 hores i la seva dificultat és mitjana. Està ple de paisatges i patrimoni històric i està recomanat per a realitzar en famílies amb nens i podreu allotjar-vos a les cases rurals a l’Alta Garrotxa.
  • Esquiar: Per descomptat, tractant-se d’un territori del Prepirineu, no pots obviar aquesta activitat típica de l’hivern. Trobaràs diverses estacions d’esquí, moltes de les quals ofereixen activitats alternatives per quan la temporada d’esquí s’acaba. 

El temps a l’Alta Garrotxa

 

 

Excursions per l’Alta Garrotxa

Sortida familiar pel Vall de Bolós:

Ruta en BTT:

Excursió fluvial per l’Alta Garrotxa:

 

Alojamientos cercanos