Excursions per fugir de la calor a Catalunya

Catalunya té un clima que pot esdevenir molt calorós és els mesos estivals. Per això, moltes vegades cal comptar amb algunes opcions per poder passar aquesta temporada calorosa. A l’entrada d’avui mostrarem algunes excursions per fugir de la calor a Catalunya.

Algunes estan a uns metres per sobre del mar, perquè com més altitud, menys calor sol fer. Per tant, totes aquelles excursions que estiguin per sobre del nivell del mar o tinguin aigua per poder refrescar-se, seran grans opcions per a l’estiu.

Parlarem sobre on són, com arribar-hi i què hem de tenir en compte per poder realitzar-les.

Comencem!

Parc nacional d’Aiguas Coques i llac de Sant Maurici – Lleida

Sabem que aquest parc nacional de Lleida ho hem esmentat altres vegades. No podíem no esmentar-ho en aquesta entrada, ja que la major part de la seva extensió es troba entre els 2500 i els 3000 metres d’altitud. A causa de la seva gran extensió, inclou diferents comarques: Vall d’Aran, Pallars Jussá, etc.

Es troba en ple pirineu i per arribar fins al parc fent ús de la nacional 230 o podràs arribar amb transport públic fins a qualsevol dels 8 municipis que el formen: Alt Aneu, Vall de Bohí, Espot, Esterri d’Aneu, Alt Aran, Sort , la Torre de Cabdella o Vilaller.

Si accediu a la vostra pàgina web podreu veure un munt d’activitats que realitzen durant tot l’any, com arribar-hi, per on accedir i algunes dades d’interès sobre el parc.

Des de la web ens recomanen visitar els llacs, les diferents roques metamòrfiques, l´observació dels diferents tipus d´aus, la visita dels elements arquitectònics d´estil romànic, observació de diferents espècies vegetals, etc.

A més, com es troba a una gran altitud ens adonarem que no fa tanta calor com en altres punts de la comunitat autònoma. És cert que quan hi ha el sol a sobre és calorós, però durant el matí i la tarda refresca. Si decideixes visitar-lo a l’hivern també podràs gaudir d’esports de neu.

Es tracta d´una gran excursió per a qualsevol època de l´any.

La font de la Torre – Girona

Si l’anterior era fresca per trobar-se a molts metres d’altitud, en aquest cas és fresca per disposar aigua i ser força ombrívol, ja que està a tan sols 217 metres per sobre del nivell del mar. Aquesta font es troba molt a prop de la localitat de Canet d’Adri, pertanyent a la província de Girona i comarca del Gironès.

Per arribar fins aquí et recomanem que facis servir la carretera AP-7 per després agafar la carretera GIV-5313. La font es troba tot just passant la localitat que hem esmentat. Podeu aparcar al poble i anar caminant o arribar amb el cotxe fins a prop del gorg.

En aquesta excursió podrem veure la font de la torre, un antic molí, ponts antics, gorgs, etc. És rellevant tenir en compte que està prohibit banyar-se, però sí que et podràs refrescar una mica amb l’aigua de la font. A més, són llocs ombrívols on el sol amb prou feines penetra.

La Seu D’Urgell – Lleida

Com hem comentat, busquem llocs amb aigua, ombrívols o que tinguin una gran altitud. En aquest cas, la localitat de la Seu d’Urgell està en ple pirineu a aproximadament 700 metres per sobre del nivell del mar i compta amb diferents cims on poder pujar i que estan més elevats encara.

Per arribar-hi podràs fer-ho fàcilment utilitzant el transport públic o utilitzant el teu cotxe. La coneguda autovia A-2 passa molt a prop d´aquest poble i això fa que sigui molt senzill arribar.

És important tenir en compte que teniu una gran oferta turística. Podreu veure moltes peces que són part del patrimoni històric i també podreu practicar esports. Pel que fa als esports, ofereixen esports d’hivern, aigua, aventura, etc.

Per als mesos d’estiu us recomanem que feu algun esport d’aventura o alguna de les rutes que podeu a la vostra disposició.

Parc natural de l’Alt Pirineu – Lleida

El parc nacional d’Aiguas Tortas i llac de Sant Maurici no és l’únic parc natural que trobem a Catalunya, encara que l’únic que té la denominació de parc nacional. En aquest cas, el Parc natural de l´Alt Pirineu és el parc natural més gran de tot Catalunya. Està situat a la província de Lleida.

L’altitud en aquest cas oscil·la entre els 650 i els quasi 3150 metres per sobre del nivell del mar. Nosaltres et recomanem que, dins del parc, visitis el llac de Certascan. Es troba a més de 2200 metres d’alçada. Una altra cosa curiosa és que es troba fent frontera amb França.

Per poder arribar fins al llac hauràs de passar de llarg la localitat de Tavascan, la més propera al llac. Hauràs de deixar el cotxe a la presa de Montalto i anar caminant fins al llac.

Parc natural del Cadí Moixeró – Barcelona

Per últim, però no menys important tenim el parc natural de Cadí Moixeró, situat a les províncies de Barcelona, ​​Girona i Lleida. Concretament, és part del prepirineu català. Les altituds, en aquest cas, són entre els 900 i els 2700 metres per sobre del nivell del mar aproximadament.

En cas que vulguis estar fresc pots visitar la localitat de La Vansa de Fornols, a 1000 metres d’alçada més o menys. Disposa d´un encant especial i podràs veure elements arquitectònics de gran interès com, per exemple, l´església parroquial de Sant Climent.

Tot i així, qualsevol punt d´aquest parc és recomanable tant per als mesos d´estiu si volem fugir de la calor, com per als mesos d´hivern si volem fer esports de muntanya.

Segueix-nos:

Això ha estat tot sobre les excursions per fugir de la calor a Catalunya. En el cas que us hagi agradat aquesta entrada, us recomanem que visiteu la nostra entrada sobre “destinacions d’estiu per anar a l’hivern”.

A Facebook | Instagram trobaràs també les nostres darreres novetats. Per això, si encara no ens segueixes, et recomanem que ho facis. No te’n penediràs!

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya