Les millors vies ferrades de Catalunya

Les millors vies ferrades de Catalunya

Hi ha vies ferrades a tota la península. Tot i això, les que hi ha a Catalunya són precioses i dignes de veure. Una via ferrada, per si no ho saps, és una ruta que pot ser tant horitzontal com vertical que disposa de tots els elements necessaris per poder arribar fins a llocs de difícil accés. A l’entrada d’avui parlarem de quines són les millors vies ferrades de Catalunya.

Comentarem on s’ubica, quina és la seva dificultat (tenint en compte el sistema que avalua la dificultat de les vies ferrades) i totes les dades que necessites saber per poder fer-les. És important tenir en compte que n’hi ha moltes, ja que es poden arribar a comptar aproximadament 70 itineraris a tota la província. Nosaltres comentarem les que creiem que són les millors.

Segueix amb nosaltres i descobreix-les!

Via Ferrada del Turó de l’Escletxa – Barcelona – Dificultat K1

És una via de dificultat fàcil. Es troba a la localitat de Castellbell i el Vilar, província de Barcelona. Per arribar-hi et recomanem que facis servir el cotxe i que ho facis a través de les carreteres C-55 o C-58.

L’objectiu de la via és que puges fins al cim de la muntanya Turó de l’Escletxa, aquest cim té 450 metres d’altitud aproximadament. És important destacar que aquest cim pertany al llistat dels “100 cims” de la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya).

El temps que es triga a fer-la és de més o menys dues hores per pujar i hora i mitja per tornar. El camí per recórrer en total és de 6 quilòmetres i té un desnivell de 250 metres. Es pot fer durant totes les èpoques de l’any i els experts diuen que, gràcies al seu bon estat, també els poden fer els nens.

Quant a com és aquesta via, com que és de dificultat K1, com et podràs imaginar, no té grans dificultats. El camí es compon de graons on podràs fer servir un cable de vida.

Via Ferrada de Saltant de l’Aigua – Tarragona – Dificultat K1

Com l’anterior, és de dificultat senzilla. En aquest cas, podràs arribar fàcilment amb cotxe a través de l’AP-2 o la C-32 i després hauràs de prendre la carretera TV-2001 que té com a destinació la localitat de Figuerola del Camp.

El temps que es triga a fer-la és de més o menys de quinze minuts per pujar i una hora per tornar. El camí a recórrer en total és de 3,5 quilòmetres i té un desnivell de 230 metres. Com l’anterior, es pot fer durant totes les èpoques de l’any i també la poden fer els nens.

És important destacar que el tram està molt ben senyalitzat amb pintades de color rosa i que tot el tram està molt ben conservat.

Via Ferrada de Camí de l’Eric – Girona – Dificultat K2

En aquest cas, la dificultat és de K2, podríem considerar que és de dificultat moderada, tenint trams més senzills i altres de més complicats. Per arribar fins aquí el millor és fer servir l’AP-7 en direcció Girona. Cal arribar fins a la localitat de Tossa de Mar.

Quant a les característiques de la via, el temps que es triga a fer-la és de més o menys de trenta minuts per pujar i de trenta minuts per tornar. El camí a recórrer en total és de 3,3 quilòmetres i té un desnivell de 160 metres. Com que és més complicada recomanem fer-la quan faci bon temps i sense nens.

Com que és una mica més complicada que les anteriors, et recomanem que portis un bon equipament.

Via Ferrada de Sant Pere de Queralt – Lleida – Dificultat K3

És una mica més complicada que l’anterior, ja que té una dificultat de K3, cosa que significa que és de dificultat mitjana-alta. Per fer-la haurem d’arribar al terme municipal de Santa Linya. Per això el millor és agafar la A-2 i utilitzar els desviaments.

Pel que fa a les característiques de la via, el temps que es triga a fer-la és de més o menys d’hora i mitja per pujar i hora i mitja per tornar. El camí per recórrer en total és de 13 quilòmetres i té un desnivell de 437 metres. Com l’anterior, recomanem fer-ho amb bon temps i sense nens.

La veritat és que el camí és molt bonic. Tot i això, en tenir una dificultat mitjana-alta, només te la recomanem si tens cert nivell d’entrenament i si prèviament has fet altres vies més senzilles.

Via Ferrada de Cágate Lorito – Lleida – Dificultat K6

Les vies ferrades que t’havíem mostrat fins ara tenien un grau de dificultat K1, K2 i K3 que corresponen a dificultat fàcil i mitjana respectivament. No obstant això, aquesta via ferrada coneguda com a “càgate Lorito” té una dificultat de K6, en altres paraules, una dificultat extrema pel que el nom li ve com a anell al dit.

Com l’anterior, està ubicada a la província de Lleida. Les seves característiques tècniques són: el temps que es triga a fer-la és de 35 minuts per anar i de 20 minuts per tornar. El camí a recórrer en total és de només 2 quilòmetres i té un desnivell de 185 metres. No es recomana fer-la amb nens ni com a primera ruta. En altres paraules, és recomanable que tinguis un cert nivell d’entrenament abans d’aventurar-t’hi.

Segueix-nos:

Aquestes han estat algunes de les més conegudes i les que estan obertes al públic. Tot i això, n’hi ha moltes més, encara que algunes, actualment, estan clausurades com, per exemple: via ferrada de Ministrol de Montserrat o via ferrada de Castellcir.

Si us ha agradat l’entrada sobre les millors vies ferrades de Catalunya, us recomanem que visiteu la nostra entrada sobre “millores muntanyes que pujar amb nens”.

En cas que t’agradin les nostres entrades i vulguis estar al dia de totes les nostres novetats, et recomanem que ens segueixis a Facebook | Instagram.

Troba la teva casa rural a Catalunya! Nosaltres t’ajudem!

Somrurals | La teva casa rural a Catalunya